Home » Vakgebieden » Rekenen

Rekenen

Leren rekenen is ontzettend belangrijk, maar sommige kinderen hebben meer interesse in hun speelgoed. Combineer speel- en leertijd met elkaar door leren leuk te maken! Tijdens het spelen met vriendjes en klasgenoten ontwikkelen kinderen namelijk hun cognitieve, emotionele en motorieke vaardigheden. Er zijn ontzettend veel leuke spelletjes en soorten speelgoed beschikbaar waarmee kinderen bijvoorbeeld leren rekenen en hiermee kunnen oefenen, zowel thuis als op de basisschool. Oefenenvoorschool helpt u graag met een complete collectie aan leermethoden, waar zeker een geschikte tussen zit voor uw kind.

geschikt voor kinderen van 2 t/m 3 jaar:

geschikt voor kinderen van 4 t/m 6 jaar:

geschikt voor kinderen van 6 t/m 8 jaar:

geschikt voor kinderen van 8 t/m 10 jaar:

geschikt voor kinderen van 10 t/m 12 jaar:

Hoe leren kinderen rekenen met speelgoed?

Natuurlijk leren kinderen rekenen op de basisschool en oefenen ze hiermee in de klas. Het is echter wel belangrijk om deze kennis te blijven stimuleren en een manier te vinden waarop leren leuk blijft voor uw kind. Ook wanneer ze thuis zijn! Door samen leuke spelletjes te spelen, leren kinderen met hun eigen speelgoed op een ontspannende manier hoe ze moeten rekenen. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor spelenderwijs leren lezen en het ontwikkelen van taalvaardigheid. Help hen door educatieve spelletjes te gebruiken tijdens de speelmomenten.

Welke leuke spelletjes zijn beschikbaar om rekenen te leren?

Er zijn veel leuke spelletjes en speelgoed beschikbaar voor leerlingen van de basisschool om te leren rekenen en hiermee te oefenen. Wistet! is bijvoorbeeld een heel bekend educatief rekenspel dat ontwikkeld is voor kinderen op alle niveaus van basisonderwijs. Het spel geeft meer inzicht in het rekenen en leert de kinderen wat de betekenis van context is wanneer het op rekenen aankomt. Combineer bijvoorbeeld het speelgoed waarmee uw kind leert rekenen met leuke spelletjes over leren klokkijken.

Bestel een set voor de juiste leeftijdscategorie

Verschillende spelletjes om te leren rekenen zijn beschikbaar in sets, zoals Toverstapels en Wistet! Bij Oefenenvoorschool heeft u de mogelijkheid om de complete sets in één keer tegen een aantrekkelijke prijs te bestellen. Op die manier daagt u uw kind vaker uit om nieuwe kennis op te doen. Ook een basisschool en huiswerkbegeleider kan bij ons speelgoed of leuke spelletjes bestellen om rekenen samen met de kinderen te oefenen en te leren. Neem hiervoor contact met ons op door te bellen naar 0650520576.