Home » Vakgebieden » Taal & lezen

Taal & lezen

Veel ouders kiezen voor een methode waarbij kinderen spelenderwijs leren lezen, bijvoorbeeld met speelgoed of een spel. Spelen is voor kinderen de meest natuurlijke wijze om nieuwe vaardigheden op te doen, hoe jong ze ook zijn. Het helpt bij de ontwikkeling van emotionele, sociale én cognitieve vaardigheden, zonder dat het kind er voelbaar moeite voor hoeft te doen. Spelenderwijs leren lezen was nog nooit zo leuk! Speel samen een spel op een vrije dag of laat uw kind zelf het speelgoed uitkiezen waarmee hij of zij kan leren lezen. Hiermee zorgt u voor een goede basis van leesvaardigheid.

geschikt voor kinderen van 2 t/m 3 jaar:

geschikt voor kinderen van 4 t/m 6 jaar:

geschikt voor kinderen van 6 t/m 8 jaar:

geschikt voor kinderen van 8 t/m 10 jaar:

geschikt voor kinderen van 10 t/m 12 jaar:

Samen met favoriete vriendjes spelenderwijs leren lezen

Bij Oefenenvoorschool vinden we het belangrijk dat ieder kind zich goed kan ontwikkelen en voorbereiden op de toekomst. Maar we zijn er ook van overtuigd dat dit op een leuke manier moet gebeuren! Daarom hebben we verschillende educatieve taalspelletjes en speelgoed in de collectie waarmee kinderen leren lezen. Zij worden geholpen door hun favoriete vriendjes zoals Woezel & Pip en De Gorgels, maar ook het klassieke spel Maan Roos Vis is beschikbaar. Ook hebben we spellen met verschillende niveaus zoals Doe de Hussel, Zinvuller, Spellingtoren en DraaiTaal – dit speelgoed helpt uw kind om meer te leren en beter te worden in lezen.

Een leuk én effectief spel om te leren lezen en spellen

Daarnaast bieden wij een van de meest succesvolle methodes aan: Veilig Leren Lezen. Deze methode wordt constant verbeterd aan de hand van wetenschappelijk onderbouwde inzichten, zodat uw kind altijd op een pedagogisch verantwoorde manier kan leren. Onder andere het Letterkwartet, de Woordenschatmemo en het spel Zinnen Maken helpen uw kinderen om spelenderwijs te leren lezen en om te gaan met taal.

Plaats uw bestelling

Oefenenvoorschool biedt educatief speelgoed en andere middelen aan voor ouders, grootouders en verzorgers van kinderen die graag spelenderwijs willen leren lezen. Voor scholen en huiswerkbegeleiders is het ook mogelijk om educatieve spelletjes te bestellen in een groter volume. Heeft u vragen of wilt u een grootbestelling plaatsen? Neem dan contact met ons op door het contactformulier in te vullen of bel naar 0650520576.